Bedrijfs massages

Werknemers met een staand of zittend beroep worden de hele dag blootgesteld aan eenzijdige belasting van het lichaam. Er is dan ook vaak een gerede kans op chronische klachten (bv. rsi), met mogelijk ziekteverzuim en uitval als gevolg.

Stoelmassage als preventiemiddel om ziekteverzuim tegen te gaan

Stoelmassage cq bedrijfsmassageEen van de beschikbare middelen om preventief ziekteverzuim tegen te gaan en de werknemers vitaal te houden, is om de werknemers regelmatig, een stoelmassage te geven. Bijvoorbeeld 1 keer per maand. Stoelmassages, ook wel bedrijfsmassage genoemd, zijn korte massages van 15-20 minuten waar op een speciale stoel  gemasseerd wordt. De massage vindt plaats door kleding heen en er wordt geen olie gebruikt.

De probleemgebieden van schouders, rug, nek en hoofd worden behandeld. Dit zijn bij uitstek de probleemgebieden van de werknemers met een staand of zittend beroep.

Onderzoek wijst uit dat werknemers een bedrijfsmassage zeer waarderen en dat het uitval percentage ook echt lager wordt!! En zoals bekend is verzuim van werknemers erg duur. En voor minder dan de kosten van een ziektedag, kan een werknemer  een jaar lang 1 keer per maand gemasseerd worden! De werknemer blij, terwijl tegelijk ook de werkgever er beter van wordt. Een win-win situatie!!

Stoelmassages zijn erg laagdrempelig: het gaat om een een geklede massage in het openbaar. Er is geen aparte ruimte voor nodig.  Een plek naast het bureau is al voldoende. Ook is de stoelmassage voor bijna iedereen geschikt. Alleen de contra indicaties koorts, een virus, een acute ontsteking of minder dan 12 weken zwanger zijn redenen om geen stoelmassage te krijgen.

De Stoelmasseur heeft kennis van anatomie, fysiologie en massagetechnieken. Door goed gebruik te maken van houding, lichaamsgewicht en technieken is de stoelmasseur in staat in erg korte tijd spierspanning te verminderen. Een stoelmassage voor werknemers heeft zowel voordelen op korte termijn als op lange termijn:

Korte termijn voordelen:
– ontspanning, verlichting, gevoel v. aandacht en waardering

Lange termijn voordelen:
– preventie lichamelijke klachten ten gevolge van stress, spanning en werkhouding
– hoger bewustzijn van de eigen lichamelijke conditie. Hierdoor zal overbelasting sneller gesignaleerd worden

Ik wil info over stoelmassages op mijn bedrijf.

Prins Mauritsschool Deventer

Vaker stoelmassages nodig…

"Ik vond het heerlijk. Ik heb best vaak last van mijn rug en ik weet dat ik dit soort massages vaker nodig heb. Ik heb het als prettig ervaren."

 

"Ik had een meer ontspannen massage verwacht. Het heeft mijn spieren wel wakker geschud. Ik mocht nog 1 dag werken daarna ging ik met pensioen, deze massage heeft mij de laatste werkdag doorgesleept ;)"

 

"Ik vond het fijn. Ik heb geregeld hoofdpijn, mede ook door waarschijnlijk een verkeerde houding tijdens het hardlopen. Wellicht ligt het aan mijn hardloopschoenen. Fijn om hier ook advies in te krijgen. Ik weet dat ik eigenlijk beter naar m'n lichaam moet luisteren en de massages goed kan gebruiken... "

Prins Mauritsschool

christelijk Dalton basisonderwijs

Deventer

Ervaringen testimonials review beoordeling Massagepraktijk Holten Marc van Groen stoelmassages
5.0
2015-07-20T14:02:58+00:00

Prins Mauritsschool

christelijk Dalton basisonderwijs

Deventer

Prins Mauritsschool Deventer
"Ik vond het heerlijk. Ik heb best vaak last van mijn rug en ik weet dat ik dit soort massages vaker nodig heb. Ik heb het als prettig ervaren."   "Ik had een meer ontspannen massage verwacht. Het heeft mijn spieren wel wakker geschud. Ik mocht nog 1 dag werken daarna ging ik met pensioen, deze massage heeft mij de laatste werkdag doorgesleept ;)"   "Ik vond het fijn. Ik heb geregeld hoofdpijn, mede ook door waarschijnlijk een verkeerde houding tijdens het hardlopen. Wellicht ligt het aan mijn hardloopschoenen. Fijn om hier ook advies in te krijgen. Ik weet dat ik eigenlijk beter naar m'n lichaam moet luisteren en de massages goed kan gebruiken... "
5.0
1